iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стихове за "Люлякова пролет" стоплят перничани

Стихове за "Люлякова пролет" стоплят перничани

На 10 декември /вторник/ от 17.00 ч. в Ритуалната зала на Двореца на културата ще бъде представена новата стихосбирка на Цветанка Бъчева - „Люлякова пролет", съобщиха от "Двореца на културата" за iPernik.
 
Цветанка Бъчева е известна и уважавана в културните среди на нашия град. Читателите я познават като поетеса, както от периодичния печат, така и от първата й стихосбирка, „Букет за мама", която излезе наскоро. Тя съдържа стихотворения за деца.Чрез новата си книга Бъчева „посегна да отключи със златния ключ на сърцето си най-скъпоценната ракла - раклата с поезия за възрастни".„Кътани и лелеяни през годините - това са стихове, писани не за показ или за гордост, а късчета самородно злато от сърцето й..." - се казва в предговора на книгата.
 
Цветанка Бъчева пише и епиграми. Вече няколко години поред тя е гост на Мелнишки вечери на поезията.Тя е наградена с грамота от Националния конкурс за детска поезия „Стоян Дринов". Наскоро посвети стихове на нашия град:
 
 
Връстници сме, във юнски ден родени,но ти си момък млад, разцъфнал си едва!Вървиш напред и стъпките ти устременидокосват диханието бъдно на века!
Във вените ти свежа кръв наливатдесетки хиляди мазолести ръце,строителните скели от просторите отпиват,с младежки ритъм бие твоето сърце!
Ах, как завиждам аз на тази радост -годините за теб да носят красота,във бебешки колички да разхождаш свойта младост,да не изпитваш мъките на старостта!
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.