iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антон Велков: Запазваме отбора, внимаваме с целите

Антон Велков: Запазваме отбора, внимаваме с целите

Въпреки, че есенният полусезон приключи, новините около Миньор не стихват. Изпълнителният директор Пламен Николов и Атанас Караиванов отидоха в Анталия, където ще преговарят на място за евентуални съперници за лагера на Миньор, който предстои. Очаква се двамата да се върнат в четвъртък с повече новини, но амбициите на отбора са да намери силни и класни противници за подготовка.
 
В същото време, старши треньорът Антон Велков даде интервю за сайта "Новспорт", в което говори за селекцията, целите а клуба, подготовката. Ето какво каза Велков:
 
СЕЛЕКЦИЯАз чета, че някои от грандовете искат наши футболисти, но за момента искам да кажа, че няма нито една оферта за наш футболист. Става въпрос за тези, за които се пише в пресата. Имаме планове за селекция, но не искам да казвам нищо повече. Когато нещата станат факт, тогава ще се види. Целта ни е да запазим отбора си. Аз го искам това, иска го и Никифор Вангелов. Виждате обаче, че се намираме във време, в което трудно се издържа футболен клуб. Ако пристигне конкретно предложение за наш футболист мисля, че е нормално да го разгледаме. Така би направил всеки един отбор. Ако правим някакви промени, то те ще бъдат козметични. Няма да привличаме много нови футболисти. Ще видя на кои постове какво ми трябва и ще реша в последствие какво можем да вземем. Още обаче е рано да се говори за това.
 
ЦЕЛИВ никакъв случай не сме обременили футболистите ни с много високи цели. Искам обаче те да си поставят пред себе си по-високи цели от тези, които им е поставило ръководството. Само по този начин ще могат да се развиват като играчи. Разбира се, нормално е да имаме цели и те да стават все по-високи с времето. Не може без цели. Не мисля обаче, както пак казах, че сме обременили футболистите.
 
ВЪЗМОЖНОСТИАко нашите играчи си повярват, че резултатите, от последните мачове, са максимума от техните възможности, тогава ще стане лошо. Аз мислям, че можем много повече, играчите също трябва да го мислят. Не може да се развиваш, когато тъпчеш на едно място. Знаех, че футболистите ми могат много повече, когато губеха мачове. Оказах се прав. Сега също мисля, че те могат да се представят много по-добре. Мисля, че не трябва да бързаме да продаваме футболистите. Според мен, те ще станат още по-добри, ако останат в същата обстановка поне до края на сезона.
 
СЪПЕРНИЦИВторият ни лагер ще бъде в Анталия. Изпълнителният директор Пламен Николов и Атанас Караиванов ще преговарят на място за евентуални съперници за лагера. Моето желание е да играем със силни съперници. Не ме интересуват какви ще бъдат резултатите, просто държа да играем със силни отбори. Все още си нямам ни най-малка представя за някакви предстоящи съперници. Очаквам едни списъци, които обаче ми се бавят нещо с 2-3 дни. Тогава ще може да има повече яснота.
 
Източник: Minyor.com
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.