iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС навърши 20 години

СДС навърши 20 години

„Ние сме политическата сила, родена с една огромна емоция, една „синя мечта" както я нарекоха самите хора, подкрепили създаването й и сформирането на демократичните й правителствата. СДС върна България на картата на цивилизования свят, приобщи я към евроатлантическите ценности и 20 години по-късно, на днешната дата - 7 ноември 2009 г. посрещаме първото кръгло десетилетие от ХХІ век като страна член на Европейския съюз и НАТО, като държава с демократична система на управление и с развито и активно гражданско общество. Днес всички тези завоевания на политическата ни система и обществените отношения нямаше да бъдат факт без СДС."
 
Това се казва в обръщение на Националния съвет на СДС към българските граждани по повод 20-тата годишнина на коалицията Съюз на демократичните сили. Поводът събра на по чаша вино и активисти, членове и симпатизанти на СДС в Перник.
Преди почерпката областният председател на СДС Юлиян Ситарски и общинският председател на партията в Перник Бойко Бойков дадоха брифинг за местните медии.
 
С проведеното днес заседание на Националния съвет на СДС напрактика приключи отчетно-изборната кампания в партията, обяви Ситарски. Новият главен секретар на СДС е Димитър Иванов, за председател на Националния предизборен щаб на партията е избран Борис Марков, а в новото ръководство на СДС влизат още Светозар Шуманов, Вълчо Чолаков, Любомир Ковачев, Найден Зеленогорски, Румен Христов и Вельо Илиев, съобщи още той.
 
Националният съвет на СДС е приел декларация за проблемите в здравеопазването. В нея се настоява за изпълнение на постигнатото споразумение с ГЕРБ за гарантирано допълнително финансиране на здравната реформа. Сините ще предложат на другите парламентарни групи споразумение, което да начертае конкретни стъпки и срокове за реализиране на структурната реформа в здравеопазването.
 
По повод случващото се с парламентарната група на РЗС, Ситарски заяви, че СДС няма отношение и не коментира темата.
 
Числеността на областната организация през годините не се е променяла съществено. В партията останаха най-чистите и най-почтените хора, тези които не търсят постове и облаги, подчерта Ситарски.
 
Специални думи на благодарност за заслугите й към организацията, към гражданското общество и към Перник той отправи към бившия кмет на общината Антоанета Георгиева, която от известно време се бори с тежка и коварна болест. От все сърце и с цялата си душа ти казваме: Тони, обичаме те, Бог да ти даде сили още дълго да си с нас, каза още Юлиян Ситарски.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.