iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тити Папазов прави всенародна фондация за подкрепа на настанените в институции деца

Тити Папазов прави всенародна фондация за подкрепа на настанените в институции деца

Колоритният Тити Папазов е обладан от нова идея. Решил е на всяка цена да направи всенародна фондация за подкрепа на лишените от родителска грижа деца на възраст от 0 до 3 години, които са настанени в социални институции. Тази своя идея той разви на пресконференция в Перник, където беше дошъл, за да окаже логистична подкрепа на благотворителна инициатива на поппевицата София. С концерт на „сцена под прикритие" с участието на Миро, Графа, Камелия Тодорова Д2 и Милена Славова тя иска да се съберат пари за подпомагане на Дома за медико-социални грижи в Перник.
 
Идеята за фондацията споходила Тити съвсем спонтанно, когато се съгласил да участва в едно от танцувалните предавания по някоя от телевизиите. Замисълът е мащабен, искам това да бъде фондацията на българския народ, обясни в Перник идеята си Тити.
 
Намеренията са до Коледа организацията да бъде регистрирана в съда. По думите му зад гражданската структура, чието работно име е "Отговорност за утре", са застанали сериозни хора, които й придават тежест. Подкрепят я журналистите Диана Найденова и Томислав Русев. Тити иска да обедини и всички студенти, които учат педагогика и социални дейности. Организацията ще има своя мрежа във всяко населено място, където има домове за деца до 3 годишна възраст. Ще се разчита и на активността на местната общност. 32 са тези специализирани институции , в които се отглеждат близо 3 800 деца, съобщи Папазов.
 
По идеята работят експерти на високо ниво и сред тях има ректори на ВУЗ, социолози, психолози. Намеренията са всичко във фондацията да бъде чисто и прозрачно. Финансовият ресурс ще бъде резултат от постоянната и целенасочена работа. "Не искам чужденци да ни помагат да решаваме проблемите си с изоставените деца - ние самите можем да се захванем и да го направим заедно", каза Тити Папазов.
 
Проблемът има две посоки - едната е в домовете да влизат по-малко деца, а другата - оттам да излизат повече осиновени и върнати в семействата им, обяснява философията си Папазов, който сам стана осиновител на момченце от ромски произход, за което се смяташе, че има СПИН. Според него трябва да се орамотяват  най-вече ромските момичета и жени.
 
Имам същата болест, която има и Бойко Борисов - да бъда №1 и ще го направя добре, защото съм хипер позитивен човек, убеден е Тити Папазов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.