iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свърхмодерна лаборатория строи Самуил Шейнин

Свърхмодерна лаборатория строи Самуил Шейнин

Модерната лаборатория ще е най-добрата в страната.
 
Свръхмодерна лаборатория ще бъде изградена в Професионалната гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов", похвали се директорът на учебното заведение Самуил Шейнин. Тя е в рамките на спечелен проект за модернизация на професионалното образование и е на обща стойност 104 хиляди лева. За първи път от догодина в нашата област ще се изучава специалност "Геодезия", за която е необходима тази модерна лаборатория. Тя ще бъде и най-добрата в страната, твърди Шейнин пред "Съперник".В момента са получени средствата за първия транш и са преведени на фирмата, която трябва да достави инструментите, свързани с новата специалност. Вторият транш ще пристигне в края на този месец.
 
Свръхмодерната лаборатория ще бъде на две нива. Първият етаж ще бъде разделен на геодезическа лаборатоия и шлосерска работилница. На второто ниво пък ще бъде помещението на ръководителя, който ще може да наблюдава през панорамно витринно стъкло цялостния процес, за да не се пречи долу на работата на учениците. За втория етаж, който ще бъде като съвременните операционни зали, ще се изкачва и по отделни стълбички, коментира Шейнин. Той уточни, че това е много сериозен процес на работа и по никакакъв начи не трябва да се отклонява вниманието на учениците.
 
Лабораторията ще бъде снабдена с една от най-добрите техники за геодезия, които са необходими, като видове инструменти. Но те няма да се ползвата само от учениците, изучаващи специалността "геодезия", а и от всичкио строителлни специалности, които имат предмета геодезия.
 
Подготовката на нашите ученици в тази нова специалност ще е отлична, защото има добра техника, много добри учители и помещение, каза още Шейнин.Проекта за лабораторията е одобрен от община Перник и е получено строителното разрешение. В момента ръководството на училището е в преговори с фирмата за извършване на ремонтините дейноисти на помещението.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.