iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кризата остави пернишките студенти вкъщи

Кризата остави пернишките студенти вкъщи

Кризата остави пернишките студенти вкъщи за празника им 8 декември, показа проверка на iPernik.
 
Висшисти разказаха, че заради финансовата нестабилност и ограничените средства предпочитат да прекарат празника на домашен купон, в студентско общежитие или на някое по-евтино местенце, но не и в скъп хотел. Причините за това според тях са много. С парите, които ще похарчат за стая в хотел и празнична вечеря, ще могат да си спретнат един не лош купон в квартирата например. Още повече,че в големите вериги магазини в Перник текат доста примамливи оферти за по-евтин алкохол и мезета по случай осмодекемврийските и новогодишни празници.
 
Студенти коментират, че с не повече от 30 лева на човек ще могат да си устроят незабравима вечер. Парите ще им стигнат както за алкохола, така и за яденето. Друг плюс на домашната сбирка според тях е и музиката, която сами ще избират. Купонът вкъщи ще им спести и разходите, които ще трябва да дадат за пътя.
Според запитаните един от най-популярните варианти за празнуване на 8 декември в кръчма или дискотека  също вече не е сред най- предпочитаните, въпреки, че ресторанти като "Двореца", "Арт Салон" в центъра, "Романтика" или "Казабланка" в кв. Изток отдавна вече са запълнени за празника.
 
Подсигурените напитки в дискотеките пък не стигат дори за едно наздраве, оплакват се студенти в УНСС. Ако искаш да се забавляваш истински, ще ти се наложи да си приготвиш още поне 100 лева", коментират те. Според тях седенето само на едно място като дискотека например ще бъде отегчително и ще се наложи да бъдат похарчени още пари за преместване на друго място.
 
Вилите са най-желани за купон
Студентите споделиха също така, че топвариантът за тях са вилите и къщите на познати, които се намират някъде сред пернишките села. Те коментираха, че за тях е много по-голямо удоволствието сами да приготвят храната си, отколкото да се бръкнат с една не малка сума за някой ресторант. Празникът на подобно място е хем евтин, тъй като не плащат за преспиването, хем е много по-приятен. Изключен е и вариантът да се натресе някоя нежелана компания, която да създава проблеми и да развали настроението.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.