iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Комшийче на президента чака помощ от "Българската Коледа"

Комшийче на президента чака помощ от "Българската Коледа"

14-годишната Мирослава Николова от Перник е сред 45-те болни деца, за които ще събира пари тази година благотворителната инициатива "Българската Коледа". Тя е ученичка в 8-ми клас в помощното училище. Страда от разстройство на минералната обмяна и по рождение има физически увреждания.
 
Момичето живее в квартал "Рудничар", където е израснал президентът Георги Първанов, инициатор на благотворителната инициатива. И до днес там живее неговата майка и когато идва в Перник, той я посещава.
 
Мирослава е една от всичките над 220 регистрирани в Перник деца, които имат свидетелство от ТЕЛК за увреждане в различна степен вследствие на заболяване.
 
В предварителния списък за разпределяне на средствата, които ще се съберат в това седмо поред издание на "Българската Коледа" има 45 деца и 11 клиники.
Досегачрез инициативата са събрани над 14,7 млн. лева, с които е помогнато на 400 нуждаещи се болни деца. Купени са медицинско оборудване и линейки за близо 11 млн. лева, като са подпомогнати над 90 детски клиники и лечебни звена.
От вчера сметките на благотворителната кампания са отворени. Цената на един sms е 1,20 лв., 20 стотинки, от които са ДДС.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.