iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Наркооп" отвори магазин в Дивотино

На 11 ноември Градска потребителна кооперация „Наркооп" гр. Перник откри втория си магазин от веригата „КООП".
 
Обектът се намира в село Дивотино.
 
Първият магазин е в квартал Бела вода.
 
  ГПК „Наркооп" подготвя и трети магазин, който да бъде включен във веригата КООП. Следващият обект предстои да бъде открит в село Ковачевци.
 
На тържественото откриване присъстваха областният управител на Перник Иво Петров, главният секретар на Централния кооперативен съюз Любомир Попов, председателят на РКС Перник Милена Евгениева. Уважение към кооперацията и нейните член-кооператори засвидетелстваха също Ирина Сотирова, председател на ВРК „Мургаш-Кремиковци" и изпълнителен директор на „Мургаш Кооп"АД, както и председатели на потребителни кооперации, членуващи в РКС Перник, много член-кооператори и жители на селото.
 
Обектът в село Дивотино се простира на 85 кв.м. търговска и 100 кв.м. складова площ. След направения ремонт, той е напълно преустроен и модернизиран, като инвестираните от кооперацията средства възлизат на общо сто хиляди лева - от тях 42 хиляди са от фонд „Инвестиции" при ЦКС, а останалите са собствени средства на кооперацията. Новият магазин в селото ще осигури работа на пет души, чиято средна възраст е 32 години. С цел да бъдат улеснени потребителите работното време на магазина е от 8 до 21 часа, без почивен ден. Подобно на търговския обект в Бела вода, също от веригата КООП и в този магазин е въведена компютърна система. На член-кооператорите ще бъдат предоставени потребителски карти, с които те ще могат да пазаруват с отстъпка. Стоките, които се доставят в магазина са от Районния център в Мургаш, като се работи по регионални и национални договори.
 
 
Градска потребителна кооперация „Наркооп" Перник е създадена през 1947 година, в резултат на сливането на няколко кооперации от града. През периода 1953 -1958 г. към кооперативната организация се присъединяват още пет кооперации от близките до града села, които и досега се обслужват от ГПК „Наркооп" гр. Перник. През 1983 г. към кооперативната организация се включва и с. Голямо Бучино. Съгласно нормативните изисквания за пререгистрация през 1989 г, кооперацията се регистрира в съда като се преименува в Потребителна кооперация „Стримонци". През 2000 г. с решение на Пернишкия окръжен съд тя отново връща името си ГПК „Наркооп" гр. Перник.
 
Основна цел на кооперативното ръководство през последните години е увеличаване броя на членовете и най-вече привличането на млади хора чрез популяризиране на кооперативната идея, принципи, ценности и преимуществата на кооперативния бизнес модел. Броят на заетите в кооперацията е 23 души, като тя пряко стопанисва осем търговски обекта, два от които са включени във веригата КООП.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.