iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езотерик №1 Кубрат Томов: "Цената на истината" е гадно предаване

 
Кубрат Томов е роден в Перник през 1938г. в годината на Земния Тигър, Кубрат Томов е зодия Лъв. Той е изобретател, научен работник, лектор, консултант, основател на БДП (Българско дружество по психотроника), както и на ПУНК (Първи университет за нова култура).
 
- Г-н Томов като учен, енциклопедист, философ и езотерик какво е вашето мнение за предаването "Цената на истината"?- Погледнах няколко пъти предаването, прочетох някои отзиви в печата. Познавам някои участници там. Моята оценка е, че това е гадно предаване с две думи. Тинята, тинята, боклука, падението да се представят по такъв начин с шоу елементи е недопустимо от морална гледна точка. Защо тия като говорят за цената на истината, не отидат на проблема за истината на мафията, която ни управлява, за мафията, която управлява света и гони световно господство и готви войни? Защо не отиде на това ниво?
- Какво впечатление остави у вас предаването "Ясновидци"?- Моето участие в това предаване беше само в началото- да тестваме с определени тестове качествата на кандидатите, за да пуснем нататък нещата. Но тогава аз казах на Би Ти Ви, че това не е научно издържан сценарий за провеждане на такъв сериал, а трябва се подходи съвсем другояче. И оттам всъщност се разминахме и се разделихме. Сценарият не е научно издържан
- Много ли шарлатани има сред екстрасенсите?- Има два типа шарлатани. Едните пряко злоупотребяват с термина екстрасенс, без да имат качества. Те имат манипулативни способности. Други имат екстрасензорни качества , но нямат самокритичност и излизат извън рамките на своите качества. Отиват в сфера, където ги няма и там те стават шарлатани и печалбари. Истината виждате ли колко е шарена?
- Бил ли сте преследван някога заради езотеричните си занимания?- Сложиха ми спирачки на кариерата. Трябваше да замина да следвам в СССР, но по някакъв донос ме спряха. Това се случи още преди да започна да следвам в МЕИ. Доносът беше не само срещу мен и срещу семейството ми. Майка ми и баща ми бяха обикновени селяни от съседно на Перник село Пчелинци. Аз самият лятно време съм ходил на село и съм орал, копал, гледал съм говеда, вършал съм.
-Поискахте ли да прочетете досието си?- Да, поисках, но от МВР казаха, че е унищожено и нищо не ми дадоха. Но аз помня случаите, в които ме викаха на разпит и ми показаха една папка - ей такава. Отворят - цитират какво къде съм казал, отворят пак цитират какво съм казал. И затова не ме пуснаха да уча в СССР и не ми даваха никакви длъжности или отговорности. Така че над мен си има един медиен чадър. Бил съм в института по културата, в института по образованието и там естествено не ми се даваха високо платени обществено отговорни длъжности.
Винаги съм бил на дъното.
- Мога да ви кажа, че един от хората, с които се срещах много пъти, за да публикуват първата ми монография, която срещна яростна съпротива от ортодоксалните учени, беше директора на Института по наукознание Никола Стефанов. По-късно той стана завеждащ кабинета на Тодор Живков до неговото сваляне. И при една от срещите той любезно ми каза: "Другарю Томов, ние знаем, че вие сте гениален, но имате досие в ДС " и темата приключи..
- Сам ли живеете в този апартамент?- Със сина ми Кубрат на 22 години и неговата майка. Аз ги издържам.
- Защо казвате с майка му? Това не е ли вашата съпруга?- Не ми е съпруга вече. Ние се разведохме.
- Но все пак вие изкарвате добри пари от хонорари?- Работя и изкарвам, разбира се. Пиша книги, публикувам. Имам ужасни книги. Например последната ми книга, която излезе се казва "Философия на абсолютното, Вселената и човека ". В нея съм дал тотална картина на пълната реалност, стигайки до абсолюта - до Бога, до субстанцията. Разкрил съм качества и свойства на цялостното битие, които ги няма даже и в езотеричната литература.
- Може ли да се каже, че Земята е пред гибел?- Да се каже, че Земята е пред гибел е силно преувеличено, но че е възможно да е пред сериозни промени и преструктурирания - да. Доказано е, че земните полюси са се сменявали през определен брой години. Доказано е, че е имало катастрофални земетресения, катастрофални потопи не един...
- Вие наемате ли се да предскажете някакво земетресение както преди време Емил Лещански предсказа за Хасково?- Аз не се заемам с такива предсказания, защото факторите, които ги определят, са отчасти аспекти на зодиите, отчасти са зодиакалните неща, които астролозите знаят, но отчасти са и по-дълбоки, които са много по-дълбоки, по-фундаментални нива. Тях астрологията почти не ги познава или никак не ги познава. Смелостта на Лещански, когато предсказа нещо за Хасково, говори, че и той /макар че го уважавам, добър е/, но все пак е ортодоксален, конвенционален. Всички тези астролози, че и ясновидци и прочие, и прочие изпускат винаги наличието на допълнителни фактори, сили и условия, които са извън полезрението на нашите сетива и на нашата наука. Последните 20 - 30 години учените наблюдават по земната повърхност явления, които не могат да се обяснят с дотогава известните природни закони. Забелязано е, че има случаи по Земята, когато горят камъни, скали горят. Това е абсурдно от обикновена гледна точка. Но това означава аз пък го тълкувам, че Земята вече започва да се опъва на разрушители си. И започва да реагира с енергията, която тя има по начините, които са адекватни на нейният организъм.
- Казахте съвсем скоро ще настъпят катаклизми, но долу-горе може ли да определите колко е този период?- Може да се допусне, че това е период да речем от 5 - 10 години. Възможно е в този период да настъпят катаклизми. Няма да загине всичко, няма да се разруши всичко, особено ако човечеството се събуди и промени поведението си. Вселената е пълна с разумни цивилизации. И цялата история на човечеството, съхранена в различни паметови следи, винаги говори за извънземни цивилизации, които са създали човека и живота на Земята. Но аз говоря не само аз, а и други говорим за федерация на извънземни същества. Освен това летящи чинии има. Те са на различни цивилизации. Напоследък може да се допусне и е правдоподобно, че и земни цивилизации създават летящи чинии. Но иначе летящите чинии на извънземните са на антигравитационен принцип и могат да летят със скорости над светлинната. Пълно е с летящи чинии.
- Добронамерени ли са според вас извънземните същества?- Извънземните цивилизации се делят на три групи - добри, лоши и кодоши. Така че до известно ниво на развитие на цивилизацията моралът може да се клатушка и нарушава, но стигне ли се този таван той е преодоляван само от морални, духовни цивилизации. Нагоре няма лоши цивилизации.
Александрина РОКАНОВА/Блиц
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.