iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят пари за образование на ромчета

Търсят пари за образование на ромчета

Община Перник ще кандидатства с проекти  към Министерството на образованието, младежта и науката. Това стана ясно на среща между служителите на община Перник от Дирекция „Образование и култура" и директорите на училища и детски градини.
 
Възможностите за кандидатстване по проекти са две: „Интеграция на деца и ученици от етнически малцинства в образователната система" и „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности".
 
По първата мярка община Перник ще си партнира с V-тоСОУ, IX-то ОУ, VII-то ОУ, основните училища в Драгичево, Кладница и Батановци, както и с Обединените детски заведения №14 и това в Батановци. В момента проектната фаза е в процес на проучване за точната бройка на всички необхванати от образователния процес деца от малцинствените групи.
 
Проектите по втората мярка ще обхванат 92 деца със специални образователни потребности в основните училища: V-то, VII-мо, X-то, XIII-то, XI-то, XVI-то, „Св. Иван Рилски" и училището в Батановци, както и VI-то СОУ, VI-то СОУ. В проектите по тази мярка ще се включат и Целодневните детски градини №3 и №15, Обединените детски заведеня №9 и в Батановци, както и Обединено детско заведение №7.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.