iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ оставя на поста заварената шефка на РИОСВ

ГЕРБ оставя на поста заварената шефка на РИОСВ

РИОСВ-Перник няма да се закрива, съобщава в официално пресъобщение от днес областният управител на Перник Иво Петров. Повод за това е обратното твърдение на екс депутата и лидер на БСП в Перник Ненко Темелков от четвъртък. Още тогава iPernik.com уточни, че съгласно новия устройствен правилник, който се подготвя в момента, РИОСВ - Перник се закрива като структурна единица и се трансформира в Бюро.
Губернаторът пояснява, че Людмила Аначкова, която е шеф на РИОСВ в Перник в момента, ще остане на настоящата си длъжност до нейното пенсиониране.
Общата администрация, която включва счетоводители, юристконсулт, деловодител, човешки ресурси и др., като длъжности ще бъдат закрити, обясни областният управител. Досегашните си задължения продължават да изпълняват всички специалисти, които до този момент са работили в РИОСВ - Перник. Те ще бъдат преназначени на същите длъжности и ще останат на работа. Пернишкото Бюро ще бъде управлявано от началник и ще продължи да работи в базата на досегашното РИОСВ - Перник, която се намира в кв. Изток.
 
До един месец, след като в Държавен вестник се обнародва новия устройствен правилник на МОСВ, ще се изготви и правилника на регионалната инспекция, която ще бъде със седалище град София. В този документ ще се уточни и районът на пернишкото Бюро.
"Искам да отговоря на г-н Н. Темелков, че не само те 3 години са се борили за запазването на РИОСВ - Перник. Усилията на новото правителство са насочени също в тази посока. Постигнатите резултати красноречиво говорят сами по себе си", заявява още губернаторът.
 
На територията на страната остават две Бюра: в Перник и във Враца. Ръководството на Пернишкото бюро отива към региионарната структура на София, а Враца преминава към регионалната структура на Монтана.
Подобни реформи предстоят и в други министерства. Целта на правителството е с тези мерки да се оптимизира тяхната работа, както и за да се икономисат средства в условията на настоящата криза.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.