iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишката библиотека влиза в 21-ви век

Перничани най-накрая ще могат да се радват на модерна библиотека със съвременни удобства и технологии, благодарение на новото правителство.
Те ще бъдат модернизирани за празника на културата - 24 май. Това заяви пък Игор Чипев, директор на Дирекция "Културно наследство" при Министерство на културата.
Първите 455 обществени библиотеки от 234 общини са предложени за включване в програмата "Глоба@лни библиотеки", чиято цел е приобщаването на българските гражданите към глобалното информационно общество.
 
От началото на февруари ще започне инсталацията на компютърното оборудване и се предвижда то да приключи към края на май. Паралелно служителите на библиотеките ще преминат през обучителна програма.
 
Според Даниел Калчев, директор на програма "Глоб@лни библиотеки" и директор на Национален фонд "Култура", това ще бъде най-голямата инвестиция в българските библиотеки за последните 20 години. На сайта на програмата "Глоб@лни библиотеки" ще бъде поместена карта, на която са показани първите 455 библиотеки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.