iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят общ електрорен телефонен указател

Правят общ електрорен телефонен указател

Общ телефонен електронен указател ще изработят мобилните и станицонарните оператори. Всеки абонат, който желае да предостави данните си за указателя, ще уведомява своя оператор за това.
 
Всички оператори са се договорили за условията и реда, по които ще се предоставя информация и ще се формира и ползва обща бази-данни за потребителите. Това ще позволи да се направи общ телефонен указател.
Указателят е електронен и съдържа информация, както за абонатите на стационарните телефони, така и за мобилните. Събирането, обработката и предоставянето на данните, необходими за издаване на телефонни указатели и предоставяне на телефонни справочни услуги, се извършва в съответствие с изискванията на ЗЕС и Закона за защита на личните данни. Всеки абонат, който желае да предостави данните си за указателя, би следвало да уведоми изрично своя оператор за това.
 
Съгласно договорите, съответните оператори са задължени да предоставят данните на абонатите, но само на тези, които са изразили съгласие за включване. Указателят се поддържа от БТК, която е задължена да го предоставя, тъй като е определена за предприятие със значително въздействие на фиксирани телефонни услуги.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.