iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокуратурата протестира срещу освобождаването на ножарът от Драгичево

Окръжната прокуратура в Перник вчера протестира решението на Окръжния съд за освобождаване на Красимир Жеков срещу парична гаранция от 2 000 лева. През миналата седмица Жеков уби в дома си 46-годишния Стефан Стефанов, съобщи телевизия "Кракра".
 
На 21 октомври в село Драгичево около 22 часа вечерта бе извършено убийство. Жертвата е Стефан Стефанов, а убиецът - Красимир Жеков. Трагедията според разследващите е в резултат на пиянска свада. Двамата мъже не са имали вражда помежду си, дори са били приятели. Една от версиите е, че Стефан е опитал да защити съпругата на Красимир при свада между домакините.
 
Убийството бе извършено с кухненски нож, определено е като битово. Нито Красимир, нито Стефан са имали криминални досиета. Най-вероятно чистото съдебно минало на убиеца е повлияло на състава на пернишкия окръжен съд, който е решил, че няма опасност Красимир Жеков да се укрие или да извърши ново престъпление до насрочването на наказателно дело срещу него. Убиецът от Драгичево, който бе задържан в ареста на полицията след направени признания, внесе гаранция от две хиляди лева и излезе на свобода. Окръжната прокуратура обаче не е на мнение, че е правилно той да се разхожда свободен. По казуса „Жеков" ще заседава апелативният съд в София. Делото все още не е насрочено.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.