iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още издирват Васил Борчев

Още издирват Васил Борчев

Още издирват Васил Борчев. Тарторът на бандата, която през 2002 година открадна джипа на Кирил Добрев, продължава да бъде в неизвестност. Известният автокрадец е единственият перничанин, търсен в момента за тежко престъпление, каза полицйският шеф Владимир Босев.
 
Борчев изчезна в началото на тази година. Приятели на бандита свързват това с неуредени сметки за 2 млн. лева с лихваря Стоян Кръстев- Драгановеца. Борчев взел парите от Стоян, за да плати хероин, който чрез свой познат затворник пласирал в софийския затвор, твърди мълвата. Приятелката му Таня директно обвини Драгановеца, който по това време беше на лек режим в Казичане, че я заплашвал по телефона и подаде жалба в полицията.
 
На 6 март, след специализирана полицейска операция в къщата му, Борчев бе обявен за общодържавно издирване. При акцията бяха намерени пресовка, съдържаща около 200 г хероин с висока чистота и незаконно притежаван пистолет "Макаров" със заличени номера.35- годишният Васил е познат като извършител на кражби срещу откуп на повече от 40 автомобила. Бандата на Борчев бе замесена и във взривяването през 2005 г. на джипа на тогавашния районен прокурор Николай Цветков.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.