iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янка Такева шашната от трънските си колеги

Янка Такева шашната от трънските си колеги

При посещението си в Трън председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изрази разочарование, че колегите й от местната гимназия не са достатъчно информирани за новостите в българската образователна система. Паралелно с това синдикалният лидер назова няколко мерки, които ще доведат до повишаване стандарта на българските учители.
 
Изненадана съм от това, че дори нашите синдикални членове в Трън не четат вестник „Учителско дело" каза Янка Такева. Те не познават осемте европейски квалификационни компетенции, които имат за цел да повишат качеството на образователните процеси в общността. Такева припомни, че преди парламентарините избори СБУ е подписал политическо споразумение с всички партии, в това число и с победителите от ГЕРБ.
 
Янка Такева спомена и 263-те милиона лева, предоставени за програмно финансиране на българските училища, като акцентува върху програмата за енергийна ефективност.В заключение председателят на синдиката каза, че вече се водят разговори относно бюджетната рамка на сектора за 2010 година.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.