iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Фрески от звуци" очакват перничани в сряда

"Фрески от звуци" очакват перничани в сряда

На 14 октомври 2009 г. /сряда/ от 18.30 ч. в Художествена галерия „Любен Гайдаров" в Двореца на културата ще се състои концерт на Камерен оркестър „Орфей", посветен на Деня на града. Концертът е наречен „Фрески от звуци" и се осъществява с партньорството на Нов български университет, който презентира солистката Мина Иванова - пиано.
 
Празничният концерт включва в програмата си произведения от Хендел, Бах и Моцарт.
 
Мина Иванова следва докторантура в Департамента по музика на Нов Български Университет. Тя има магистърска степен по пиано и камерна музика. Дипломирала се е с отличие в Националното музикално училище „Любомир Пипков" в София и Софийската консерватория „Панчо Владигеров", където завършва и магистратурата си.  Гостувала е в Менъс Колидж, Ню Йорк и в Консерваторията в Сидни. Членува като жури на Френски музикален конкурс в Париж, както и на много други конкурси в България и чужбина.
Концертирала е в България, Италия, Унгария, Япония, Виетнам, Тайланд, Финландия, Йордания, Сингапур, Китай (Eu- Extravaganza Fest-2009) и т.н. Участвала е също така като солист и партньор в камернии състави. Издавала е и компакт дискове.
 
Репертоарът на пианистката заема широк спектър от творби, като започва от Барока и стига до Джаза, като значителна част от него се съставлява от музиката на български композитори.
 
Музикални изпълнения на Мина Й. Иванова са достъпни на http://www.youtube.com/yurdanic

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.