iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева "прелетя" през Перник от Сандански за Страсбург

Янакиева "прелетя" през Перник от Сандански за Страсбург

Натоварената програма на кмета на Перник продължава от конгрес на конгрес. След края на срещата на Националното сдружение на общините в Сандански, Янакиева ще отлети на среща в Страсбург. Междувременно днес градоначалникът се включи в откриването на обновената  детска ясла № 3 и взе участие в работата на общинския съвет.
 
Кметът на Перник ще вземе участие в 17-та пленарна сесия на Конгреса на местните и регионалните власти в Страсбург. В работата на форума ще вземат участие още председателите на общинските съвети в Плевен и Шумен и кметовете на Антоново и Аксаково.
 
По време на сесията ще бъде избран генерален секретар на Конгреса. Ще се дебатират въпроси за участието на младите в демократичните процеси, електронна демокрация - възможности и рискове за местните власти. Внимание ще се обърне и на глобалните предизвикателства на климатичните промени - местни решения, творчески градове - управление на културните дейности.
 
Конгресът, който започва днес и ще продължи до края на седмицата, ще чества 60-годишнината от създаването на Съвета на Европа и ще приеме специална декларация.
 
Разходите за пътуване и пребиваване в Страсбург се поемат изцяло от Съвета на Европа.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.