iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Точат от горивата пари за Красива България". Дворецът на културата в Перник чака на колонката

Точат от горивата пари за Красива България". Дворецът на културата в Перник чака на колонката

 
Събраните през септември в държавната хазна приходи от акциз върху горивата повече от очакваното са пренасочени за финансиране на някои от спрените проекти по програма „Красива България". Това съобщи в Перник финансовият министър Симеон Дянков. В началото на седмицата са отпуснати 11,6 млн. лв. за започнати проекти, които той не можа да цитира. Така Дянков отговори на въпрос, зададен му от директора на Двореца на култута в Перник Петьо Фетфов, който обясни, че уникалната сграда има нужда от неотложен ремонт. Проектът за това е одобрен. В началото на август е стартирана обществена поръчка, която поради липсва на средства беше прекратена
 
.Вицепремиерът не можа да каже какво ще бъде съдбата на средствата за ремонт на Двореца на културата, но се опита да даде нещо като обяснение, че за проекти, които не са стартирани, ще се търси финансиране след 1 януари.
 
Проектът за ремонт на Двореца на културата по „Красива България" беше на стойност 270 000 лв., като община Перник беше осигурила 200 000 лв. Предвиждаха се ремонт на покривната конструкция ; тенекеджийски, мазачески и бояджийски работи; подмяна на дограма с нова РVС; фасадно почистване на каменни облицовки.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.