iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наше момиче със стипендия от Пощенска банка

Наше момиче със стипендия от Пощенска банка

Пернишката осмокласничка Диляна Николова е сред определените стипендианти на Пощенска банка за тази година. Отличничката е възпитаничка на ГПЧЕ "Симеон Радев", където се обучава в профил немски език.
 
Програмата на банковата институция за подпомагане на средното образование "Силен старт с Пощенска банка" се реализира за пети пореден път. Това е първата частна инициатива за подпомагане на средното образование у нас. Тази година финансовата институция е осигурила стипендии за 100 осмокласника на обща стойност от 50 000 лв.
 
Програмата "Силен старт с Пощенска банка" води началото си от 2005 година. Тя отличава най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии и специализираните паралелки в СОУ.
 
Подборът на стипендиантите се извършва въз основа резултатите от външното оценяване от МОМН по английски, немски, френски, испански, руски и италиански език след осми клас. Учениците с най-добри постижения автоматично се включват в единна класация за шестте най-разпространени чужди езици, а стоте отличника с най-висок резултат получават от Пощенска банка еднократни стипендии в размер на 500 лева и почетна грамота.
 
След оценките пълно 6, Диляна Николова е класирана във втората по успех група стипендианти с резултат 5,93 от изпита, пише "Градски" вестник.
 
В класацията по програмата за 2009 година, автоматично са включени над 17 000 осмокласници от езиковите паралелки в страната, издържали успешно изпита с външно оценяване.
 
До момента в рамките на програмата "Силен старт с Пощенска банка", финансовата институция е инвестирала над 300 000 лева в отличниците на България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.