iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Институциите обещаха безаварийна зима

Институциите обещаха безаварийна зима

На традиционната среща на кметовете на населени места от община Перник присъстваха представители на „ВиК", „Топлофикация", „Електроразпределение", Областното пътно управление, Гражданска защита и БЧК. Обсъдена бе подготовката за зимния сезон, както и работата при кризисни ситуации.
 
Избран бе кризисен щаб за работа през зимата. Той ще събира актуалната информация за пътната обстановка, метеорологичните условия и зоните, в които евентуално ще има нужда от помощ. От „Топлофикация" Перник имат готовност да осигурят подаването на парно и топла вода за абонатите в града. Резервен вариант при авария на Пети котел ще бъде Четвърти. Той ще работи през електрофилтъра на Пети и ще се разпалва с нафта. Има запас от 50 хиляди тона въглища. От „Мини Открит въгледобив" увериха, че до края на месец октомври ще бъдат подсигурени още 30 хиляди тона твърдо гориво. Фирма „ВиК" - Перник също е готова да посрещне зимата. Служителите отстраняват всички течове, така че при спадане на температурите да няма заледяване на пътната настилка. На местата, където се извършват ремонти, тръбите ще бъдат изолирани и зазимени до края на месеца.
 
От „Електроразпределение" поискаха съдействие от общинското ръководство за решаване на проблема със съоръженията, намиращи се в частни имоти, защото там достъпът е труден. Предстои поетапната подмяна на елсистемата в града.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.