iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът освободи от длъжност шефа на образованието и културата в Перник

Кметът освободи от длъжност шефа на образованието и културата в Перник

Кметът на Перник  Росица Янакиева е освободила директора на дирекция "Образование и култура" в община Перник  Цветана Тошева.
 
Цветана Тошева е дългогодишен служител в общинската администрация и до момента не е имало скандали или проблеми, свързани с дейността й. Името й беше намесено при скандалното решение да се закрие Езиковата гимназия като елитното училище се премести в сградата на 4-то СОУ. Това  решение  не се състоя след широк негативен обществен отзвук, но кметът тогава прехвърли отговорността на хора от администрацията, сред които и Тошева.
 
Тя беше един от малкото ръководни кадри в общината, които запазиха работното си място след идването на БСП на власт в Перник. Партията, която се жали от "ловът на вещици" на Бойко Борисов, който се провежда в момента, уволни над 20 ръководни кадри при идването си на власт след местните избори в Перник през 2007г.
 
Случаят с освобождаването на Тошева остана потулен за обществеността и за него не бе разпространена никаква официална информация от местните медии или пресцентъра на общината.
 
Предполага се, че освобождаването е свързано с  по-голям скандал в пернишката администрация. На служителите е забранено да говорят със заплаха за уволнение.  
Малко след началото на мандата си кметът  Янакиева  уволни своя заместник Боян Боянов, който отговаряше за икономическото развитие на общината. Самият той също запази мълчание по случая. Запознати твърдят, че тогава в ситуацията са били намесени икономически интереси на местното ръководство на БСП.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.