iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Финализираха екопроект на пернишки и френски ученици

Финализираха екопроект на пернишки и френски ученици

С фотоизложба приключи екопроектът, реализиран от пернишки и френски ученици. За събитието в клуб "Александрия" бяха поканени и ръководителите на инициативата от българска страна, както и родителите на младите хора, завърнали се наскоро от страната на Айфеловата кула.
 
В подредените фототабла, участниците в проекта показаха моменти от реализирането на екоинициативите, заложени в проекта, както и снимки, направени пред значими и световноизвестни сгради при посещението в Париж.
 
Проектът "Срещи на младите сред природата" се реализира от 12 френски младежи в неравностойно положение и 15 пернишки младежи от 5-то СОУ и ГПЧЕ "Симеон Радев". Освен добрите примери на ековъзпитанието сред младите хора, целта на инициативата бе участниците да реализират и международен културен обмен. Заложените дейности са в прака връзка с тези на програма "Младеж" и бяха осъщестени в два етапа, като при първият французите посетиха Перник и обновиха част от детските площадки в града и почистиха парковите райони около тях. Като продължение на конкретното партньорство между България и Франция, започнато през месец юли 2008 година, пернишките младежи и девойки и техните ръководители посетиха за две седмици френския град Пикарди.
Престоят от 18 юли до 1 август бе продължение на екологичната им инициатива за опазване на околната среда и подобряване на условията за игра и отдих на млади и възрастни на публични места, като израз на европейско самосъзнание. Нашите младежи се запознаха на място с добрите практики, изградени и използвани ежедневно във Франция за опазване на околния свят, чрез разделното събиране на боклука, чрез използването на алтернативни методи за получаване на енергия, както и чрез възстановяването на дюните на Атлантическия бряг като естествено богатство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.