iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават "Миньор"?

Продават "Миньор"?

Няколко запитвания са постъпили в общинската администрация и тази на ПФК "Миньор" от купувачи с интерес към закупуването на клуба, научи iPernik.com .
 
Интерес към клуба има от бизнесмени, които обаче държат на това да придобият и спортната база, ако евентуално се стигне до продажба от страна на настоящия собственик - Христо Ковачки.
 
Именно такива са индикациите след като държавата започна масирана акция срещу енергийния бос и неговия съдружник Никифор Вангелов.
 
Според запознати, парите за "Велбъжд" Кюстендил и "Берое" Стара Загора, които също се финансират от Ковачки, вече са свършили и не се очаква да тръгнат сериозни финансови потоци в тази посока.
 
Преди дни Комисията за конфискуване на имущество придобито по незаконен начин заприра сметки и собственост на Христо Ковачки за над 140 милиона - най-голямата сума за страна от Европейския съюз. Това може да попречи на бизнесмена да се разплаща с банките-кредитори и да издържа пернишкия клуб.
 
В Перник голяма част от служителите на Ковачки в "Минна компания" вече са пуснати в отпуск, очаква се и закъснение на заплатите за останалите на работа.
 
Дали цялото това напрежение около спонсора ще се отрази на футболисти и спортно-технически щат в "Миньор", се чудят техните привърженици. Те си надяват на бързо изясняване коло бъдещето на любимия им отбор, който в момента бележи добра форма и успехи в "А" група.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.