iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И все пак ще съдят Люси Стойков

Людмил Стойков - пране на пари

Обвинителният акт срещу пернишкия бизнесмен Людмил Стойков - спонсор на предизборната кампания на президента Георги Първанов бе внесен през лятото в съда. Делото срещу Стойков е по материали отделени от мега процеса за източването на 7.5 млн. евро от САПАРД, където подсъдим е Марио Николов и още седем души. Срещу Стойков обаче прокуратурата не успя да събере достатъчно доказателства и започна отделно разследване за пране на пари.
 
По делото за пране на пари сега са подсъдими Людмил Стойков, Марио Николов и още петима души. Сумата за която са обвинени, че са изпрали е равностойността на източените от програма САПАРД над 7 млн. евро. Разследването за пране на пари протече на територията на три държави.
 
Преди седмица Людмил Стойков лъсна в нов корупционен скандал. Оказа се, че една от фирмите му "Еврометал" ООД е участвала в схема за изкупуването на скрап на занижени цени от АЕЦ "Белене", с което държавата е ощетена с над 1 млн. лева. Стойков категорично отрече схемата да е корупционна и обяви, че цените на които е изкупувал скрапта са пазарни. Той бе категоричен, че не се притеснява от никакви проверки, а също така и не пожела да отговори на въпросът, какво е развитието по разследването срещу него за пране на пари.
 
От Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ на няколко пъти вече предупредиха България за политически чадър, разпънат над Марио Николов и партньора му Людмил Стойков. Двамата бизнесмени са определяни от ОЛАФ като група, контролираща престъпна мрежа за източване на пари от европейските фондове, добила популярност като групата "Николов - Стойков".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.