iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Среднощна полицейска хайка из целия град

Среднощна полицейска хайка из целия град

Комплексна специализирана полицейска операция е проведена на територията на Пернишка област за времето от 19,00 ч. вчера до тази сутрин.
 
Това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде  радио "Фокус"-Пирин. Той обясни, че основните цели на операцията са били неутрализирането на лица от активния криминален контингент, издирването на лица, обявени за местно и общодържавно издирване, разпространението и употребата на наркотични вещества, проверки на питейни и увеселителни заведения и безопасността на движението по пътищата.
 
Като резултат от полицейските действия е задържан 28-годишният М.А. от гр. Перник, обявен за общодържавно издирване от 9-то РУ на МВР в София за извършена кражба. Младежът е криминално проявен и употребяващ наркотични вещества.
 
Проверени са общо 69 обекта. Това са питейни и увеселителни заведения, наркосборища, клубове, автоборси и други. Издадени са 14 броя разпореждания на собственици на обекти и са предупредени с протоколи двама граждани. За неносене или липса на лични документи са съставени 15 акта. На водачи, нарушили Закона за движение по пътищата, са съставени 33 акта и 6 фиша. Проверени са и 17 охранителни фирми и звена за самоохрана. Около 20,00 ч. е постъпил сигнал от гражданин за разбит параклис в пернишкия кв. "Църква". В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 14-годишния И.Й. от гр. Перник. Започнато е досъдебно производство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.