iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавата запорира милиони на Ковачки

Държавата запорира милиони на Ковачки

Отнемане в полза на държавата на имущество на бизнесмена и собственик на ПФК "Миньор" Христо Ковачки за рекордните 143 411 811, 44 лева ще поиска комисията "Кушлев". Софийски градски съд вече е уважил искане, внесено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, за налагане на обезпечителни мерки, по бъдещ иск, за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Христо Ковачки, съобщиха от комисията.
 
СГС е допуснал възбраната на двуетажна жилищна сграда, построена в дворно място с площ от 1 012 кв.м. в местността "вилна зона Симеоново - север", София, 5 поземлени имота в София, с обща площ над 10 хил. кв.м., както и на 19 парцела в землищата на Ботевград и с. Врачеш. Съдът е допуснал и запор на 9 леки автомобила, сред които 3 джипа, както и на 5 товарни автомобила.
 
Съдът е допуснал и запорирането на дружествените дялове и акциите на Ковачки в 18 фирми, както и на всички банкови сметки, открити в лицензираните банки в Република България, с титуляри - проверяваното лице и членовете на неговото семейство.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.