iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Елате, хиляди младежи", най-качествената дрога била в Перник

"Елате, хиляди младежи", най-качествената дрога била в Перник

Перник може и да е сред последните в класациите за качество на живот, но за съжаление напредва в една далеч по-неблагоприятна класация - тази за дрогата и нейното разпространение.
 
Според журналистическо разследване, истински хаус е настанал в столичния подземен свят, свързан с разпространение на дрога.
 
Сред виновниците се оказва, че са и тъй наречените "шанаджии", самосиндикални пласьори, които не се отчитат пред никого. Някога "дребните риби" са се ориентирали към пазара на едно, като купуват дрога предимно от Перник. Тя се слави като най-качествена, защото съдържа в най-висок процент активно вещество. Младежите повече наблягат на синтетичната дрога, амфетамини, тъй като се твърди, че зависимите от нея оцеляват по-дълго.
 
Преди дни от МВР обявиха официално, че дилърите се знаят от полицията, но именно ченгета ги пазели при уреждането на сделките.
 
Наркосистемата за разпространение в Югозападна България е по-особена от останалите части на страната. Тя се определя от босовете в Перник и Благоевград, разкри антимафиот от региона. Обикновено благоевградчани осигуряват каналите, а перничани стоката. Винаги обаче имало замесени и софийски интереси, които гарантирали дадена сделка или просто контролирали преминаването на определена пратка. При първа грешка падало ухо, а в някои случаи - и двете. При втора нямало предупреждение, а наказателна акция.
 
Пернишката полиция не е сред най-успешните при опитите си да разбие каналите за наркоразпространение и преди всичко - престъпните групи, които ги организират. Отново от източници на полицията, сред най-проблемните са кварталите Мошино и Изток, като в едно от питейните заведения в Мошино, където се случиха вече няколко убийства се уреждат предимно тъмните сделки.
 
Община и полиция се надяват да подорят обстановката като се отърват от този неприятен имидж на "градът с най-добрата дрога" с заложеното в промените на закона за МВР, разширяване на структурата и функциите на т.н. "общинска полиция", която да поеме проблемните районни, предимно чрез респектиращо присъствие и оперативна готовност при извършването на евентуални престъпления.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.