iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицай отказа 2000 лв. от пернишки контрабандист

Полицай отказа 2000 лв. от контрабандист Част от цигарите, които перничанинът транспортирал, преди да бъде спрян от полицая.
 
 
Полицейски шеф от Монтана отказа 2000 лв. подкуп от контрабандист, който прекарвал нелегални цигари за 40 000 лева. Само преди дни МВР залови в София ченге, което помагало за транспортирането на нелегални папироси. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов обяви с гняв: "Уви, отново показваме, че полицията подкрепя контрабандата". Вчера обаче главен инспектор Виктор Михайлов показа, че парите не могат да го поблазнят и окова с белезници превозвач на цигари.
 
 
Началникът на участъка в община Георги Дамяново спрял в неделя към 19 ч пикап "Опел". Шофьорът Лъчезар Д. (36 г.) от Перник се оказал без лична карта и книжка. Заедно с него пътувал и жител на Лом. При проверка в колата полицаят открил 30 мастербокса цигари "Палас", които били без бандерол и стойността им е около 40 хиляди лева. За да спаси нелегалната пратка, контрабандистът предложил на ченгето 2000 лева подкуп. Вместо да прибере парите обаче, полицаят извадил белезниците. Лъчезар Д. е задържан в ареста. Той вече е осъждан за средна телесна повреда, казаха от ОДП.
 
 
По случая е образувано дознание, а 15-те хиляди кутии цигари са предадени на регионалната митница. Полицаят ще бъде награден.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.