iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продължава делото за палежа на автомобила на братя Миленови

Подсъдимите все още мълчат, ще говорят пред Темида в края на процеса.
 
В пернишкия Окръжен съд продължи делото срещу авторите на палеж, извършен в края на октомври 2008 година, при който изгоря напълно чисто новият лизингов автомобил „Мерцедес" на 42-годишния пернишкия бизнесмен Ясен Миленов, управител на фирмата за транспортни услуги "Алматея прим". Тя официално се води на името на брат му Милен. Мерцедесът S класа бил паркиран пред жилищната кооперация на централната улица "Кракра". Пламъците лумнали около 3.40 часа на 23 октомври и унищожили напълно возилото, управлявано от съпругата на Ясен. От него огънят се прехвърлил върху паркирания в съседство джип БМВ на друг пернишки бизнесмен - 39-годишния СОТ-аджия Росен Закс.
 
Подсъдими за палежа са перничаните Стойчо Петров /32 г./ и Борис Стоев на 24 години. Петров е обвинен в поръчителство, а като пряк изпълнител е посочен Стоев.
 
На вчерашното съдебно заседание, което е второ след стартиралото преди лятната ваканция на магистратите дело, не се явиха петима редовни призовани от ключовите свидетели, чиито показания са нужни за изясняване на обективната истина. Сред тях са и братята Ясен и Милен Миленови. Заради отсъствието им съдебната зала, всимки те, по иискане на прокурата бяха глобени с по 100 лева.На заседанието вчера свидетелят Мартин Петров, бивш приятел на Ясен Миленов, неочаквано обвини бизнесмена, че е искал от него деликатна услуга - да подпали автомобила, за да отърве Ясен от лизингомите вноски и да вземе парите от застрафовката. Петров призна обаче, че няма как да докаже имало ли е изобщо такъв разговор, тъй като той се е състоял на четири очи, а и в момента не бил вече близък с Миленов. Зяви още, че чак седмица след палежа е отишъл в полицията, за да даде показания по случая, но служителите на реда не го приели сериозно. Не обявни и защо е мълчал цели седеем дни след инцидента. А и никой не го попита.
 
Според досъдебното дирене причината за палежа била, че Миленов бил гарант на 48-годишния Румен Стоев, който дължал крупна сума пари на Стойчо Петров. Дни преди инцидента Стоев бил отвлечен от центъра на града и бит на крепостта "Кракра", след което бил освободен. Наказателната акция продължила и със запалването на новата кола на гаранта.
 
И на заседанието н петък обвиняемите не даваха показания, запазвайки си правото да направят това на по-късен етап от делото.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.