iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цакат ни с горивото по бензиностанции

На всяко зареждане, независимо коя и чия е бензиностанцията, ни вземат бакшиш от 1 до 10 стотинки, се оплакаха на пощата на iPernik шофьори. Потребителите на гориво установили, че всеки път, когато сипват бензин или нафта в резервоарите, колонките отчитат стотинки по-малко. Няма случай да съм зареждал и да са ми сипали повече, оплаква се потърпевш.
 
Забързани, хората не забелязват дребния бакшиш и го дават без да повдигат въпрос. Даже понякога, като им се наложи да се самообслужват, сами не доизкусуряват сметката и оставят бакшиша доброволно. Стотинка по стотинка, става левче. Ако на една колонка днеска зареждат по хиляда коли левчето, става 10. Ако колонките са пет, се събира поне половинстотачка бакшиш, а това е надницата на двама от персонала. Така пресмятат ужилените. За достоверност, един от тях е направил дори и снимки.
При нас никой не се е оплаквал, твърдят бензинджиите. Те не отричат, че е възможно да се случат такива неща, но по-често ощетените били те, тъй като клиентите плащали със стотинки по-малко. Правят въпрос за 2 или 6 стотинки в техен ущърб, а когото им сипват за 13 ст. повече, си мълчат, коментира шефката на пернишка бензиностанция от престижна световна верига. Управителите твърдят, че оборотът за деня се уравновесява и не може да става дума за остатъци. Те обаче отказват да съобщят по колко автомобила зареждат дневно, защото това е конфеденциална фирмена информация и не желаят да бъдат цитирани.
 
Имат пари да си купят автомобил и да го карат всеки ден, а се пазарят за жълти стотинки, недоумяват бензинджии. Логиката им сякаш е, че като имаш пари да си караш колата, що да не ти вземат някоя стотинка в повече.
 
Капка по капка, вир става, казва народът. Капка по капка е и кило гориво. Дали обаче това е начинът да го пазаруваш - като даваш доброволно бакшиш макар и за стотинка.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.