iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стандарт: Самоук актьор командва Перник

Стандарт: Самоук актьор командва Перник

Самоук актьор с международна награда за талантливи управници хвана юздите на Перник. За новия губернатор Иво Петров животът е театър. Въпрос на личен избор обаче е дали ще играеш добрия или лошия герой. Когато напуснеш сцената, ако си се справил, те изпращат с аплодисменти. Ако ли не, те забравят. Така е в ежедневието, така е и в политиката, признава областният управител. По диплома той е минен инженер. Тръгнал е от най-ниското стъпало - като майстор сондьор в пернишките рудници.
 
Въпреки тапията обаче се впуска в частния бизнес и успешно върти търговия цели десет години. Въпреки че доскоро не е приставал на нито една партия, без проблем го избират за кмет на село Дивотино и успешно го управлява до 2007 г. Продължава като общински съветник, а преди три години става областен координатор на ГЕРБ.
 
Театърът е най-голямата ми авантюра, признава губернаторът. Години наред той е само душата на компанията. Обича да се дегизира и да разсмива околните. Едва избран за кмет на Дивотино, обаче съдбата му дава възможност за изява на сцена. Канят го на международен фестивал за талантливи управници в Румъния. Отива на шега, но донася голямата награда със скеч на диригент по музика на Щраус.
 
Малко след това Петров прави в Перник първия у нас конкурс за даровити общинари със състезания по танци, актьорство и пеене. Щури години бяха, но много се промених. Станах сериозен, а ми липсва старият безгрижен Иво, признава самоукият талант.Откакто е влязъл в политиката, все няма свободно време. Умилостивявам жена си, която също е инженер, с усмивка, когато закъснея вечер. Не съм по подмазването с букети, разказва Петров. В малкото дни, когато е със семейството си, гледа да е в планината или тича на кино в София. Зодия Рак е, но от усмихнатите. Отличен кулинар, той често бърка мусака за домочадието. Децата му обожават пилешката му супа. 19-годишният му син е футболист. Тренира в Марек и учи в УНСС. Дъщеричката му е в 10 клас, но вече е решила да става адвокат. Искам да останат в България, моля се да не решат да избягат, споделя страховете си бащата. Той иска да научи наследниците си на доброта. Това е най-важното в живота.
 
Петров признава, че не е безгрешен, но винаги се извинява, ако е сбъркал. Околните обаче все по-рядко го правят, ядосва се губернаторът. Сигурно е от малкото мъже, които не си падат по лов и риболов. Той не е и спортен тип. Не търчи сутрин в парка, не се поти във фитнеса. Но е заклет футболен запалянко. Бил е на мач дори на митичния стадион гигант "Маракана" в Бразилия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.