iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка фирма, собственост на мутри взема гребната база в Панчарево

Регистрираната в Перник "Югозападна инвестиционна компания" е собственик на 33% дял в "Колоспорт" - новият наемател на гребната база в Панчарево след съмнителен конкурс за многогодишен наем, в който участие взима единствено фирмата победител.
 
Справка в търговския регистър показва, че зад пернишката фирма стои група от небезизвестни имена, някои от които са герои на криминалните хроники.
В нея има четирима собственици. Двама от тях са бившите барети Ангел Христов и Пламен Галев (добили популярност като братя Галеви, покровителите на Дупница). В края на миналата година един след друг се озоваха в ареста на Националната следствена служба с обвинението за създаването и ръководенето на организирана престъпна група за рекет и изнудвания. Първият дори беше кандидат за депутат от Перник на парламентарните избори. Друг момент от тяхната история е, че срещите им с бившия министър на вътрешните работи Румен Петков станаха причина за неговото отстраняване от поста през пролетта на миналата година. Тогава доби популярност и определението им "оперативно интересни лица".
 
Техен съдружник в "Югозападна инвестиционна компания" е Христофорос Аманатидис, по известен като Таки. Той е лидер на бившата групировка ВИС, обявен е за издирване от Интерпол и има три европейски заповеди за неговия арест. Според доклад на Центъра за изследване на демокрацията Таки контролира пазара на кокаин в столицата. Самият той има легални бизнес интереси в строителството и хотелиерството.
 
"Перничани" твърдят, че ще вложат няколко милиона в спортната база, която се използва за нуждите на българския спорт, но според повечето запознати със случая, те ще я обърнат на казино.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.