iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не достигат пари за полицаи в селата

Кметовете в пернишка област отдавна имат желание за усилване на полицейското присъствие в населените места, но това не е възможно, защото МВР работи в рестрикция на финансовите средства и на физическия състав, заяви в ефира радиоверига „Фокус" Комисар Димитър Шереметев, директор на областна дирекция на МВР в Перник. „За съжаление за засилване на полицейското присъствие започва да се говори, когато кражбите от домове в малки населени места и вилни зони зачестяват, допълни той. Колкото и еретично да прозвучи, няма драстично увеличаване на броя на кражбите на територията на РПУ - Перник.
 
Въпреки това трябва да се направи всичко възможно да се намерят всички възможности, които има службата за предотвратяване и пресичане на кражбите, защото те имат много сериозно влияние върху селскостопанските производители. Комисар Шереметев акцентира върху това, че е крайно време обществото да разбере, че само полицията не може да се справи с проблемите на престъпността, особено в населени места, където много трудно може да се осигури постоянно присъствие. „Непрекъснато апелирам към обществото да се изгради механизъм на противодействие от самото общество на тези престъпни посегателства. Трябва да се проведат срещи с кметове и кметски наместници за своевременно подаване на сигнали и за незабавното им проверяване, за да се стигне до техния завършек с административна санкция или с предаване на органите на прокуратурата, каза комисар Шереметев.
 
Всички, които имат информация за продажба и разпространение на наркотични вещества трябва своевременно да уведомяват съответното РПУ, за да се вземат мерки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.