iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Люси Стойков с мераци да купува Кремиковци

Годината е 2015. В западната част на "Кремиковци" продължават да се композират влакове, пълни със стомана. Апокалипсисът в софийското поле е останал в миналото, а на голяма част от земята на комбината има модерна индустриална зона.
 
Така може да изглежда металургичният завод. Шансът той да изчезне напълно почти се стопи, защото повечето кредитори на банкрутиралия завод се съгласиха вместо пари да получат акции и така комбинатът да бъде оздравен.Един от потенциалните спасители на "Кремиковци" е перничанинът Людмил Стойков, който преди години придоби активите на Стомана Индъстри АД, пише икономическото издание "Капитал". Самият Стойков обаче заявява, че темата не е на дневен ред за него. Причината е, че надделяват намеренията за оздравяване на предприятието, но не изключва в бъдеще, ако конюнктурата позволи, отново да се включи в надпреварата.
 
Как точно ще изглежда заводът трябва да стане ясно на следващото събрание на кредиторите, което по всяка вероятност ще се състои през октомври. Изборът най-общо е между план за оздравяване, който предвижда "Кремиковци" да работи, но с намален капацитет, и ликвидация чрез продажба на активите, което отново не изключва развитие на металургия.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.