iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Левски се измъкна сух от ада в Перник. Всичко за мача

Отборът на Левски постигна изключително ценна победа, след като се наложи над Миньор с 2:0. Успехът за "сините" на  "Стадион на Мира" в Перник донесоха Христо Йовов (79) и Дениран Ортега (84). Така "сините" вече имат шест точки и голова разлика 7:0 след първите два кръга от "А" група и се готвят за срещата с шампиона на Унгария Дебрецен в сряда на стадион "Георги Аспарухов".
 
Двата отбора започнаха доста предпазливо срещата и в първите минути атаките към двете врати почти липсваха. За сметка на атрактивния и нападателен футбол, преобладаваха единоборствата в центъра и дългите подавания зад гърба на защитата. Постепенно обаче по-класният отбор, този на Левски се окопити, наложи своя стил на игра и с продължително разиграване на топката в центъра на терена принуди тимът на домакините да се прибере далеч в собствената си половина.
 
Упражненият натиск позволи на Левски на създаде няколко опасни акаки към вратата на перничани, но само неумението и липсата на концентрация на офанзивните футболисти на шампионите пред гола, запази нулевото равенство. В 11-та минути Георги Христов имаше възможност да изведе своя отбор напред в резултата, но не успя да се възползва от създалата му се отлична възможност.
 
Тогава чрез триходова комбинация, Веско Минев подаде към Йовов, който чукна коженото кълбо към Христов, но нападателят не успя да преодолее Чворович, въпреки че бе останал очи в очи със стража на домакините. Пропуските пред вратата на Миньор не успяха да пръкършат ентусиазма на сините играчи и Левски продължи да натиска своя съперник.
 
В 38-минута отново пред Георги Христов се отвори възможност за гол, но той направи поредният си фрапантен пропуск. Нападателят бе изведен от Христо Йовов пред опразнената врата на Миньор, но слабият му удар бе неутрализиран със сетни усилия от Чворович.
 
През второто полувреме играта на Левски претърпя коренна промяна. Възпитаниците на Ратко Достанич отстъпиха инициативата в средата на терена, тъй като халфовете на Левски, в лицето на Сърмов, Тасевски и Бардон бяха напълно апатични. Именно инертната им игра позволи на най-добрият играч в редиците на Миньор - Велимир Иванович на няколко пъти да нахлува опасно и да създава суматоха в наказателнато поле на гостите от София.
 
Миньор бе близо до гола в един от поредните си набези, но късметът попречи на Костадин Хазуров да "накаже" Георги Петков, тъй като ударът му с глава мина буквално на няколко сантиметра от страничния стълб. Фортуна обаче бе на страната на Левски точно в най-тежките минути за тима. При една напълно безобидна ситуация и отсъден от рефера пряк свободен удар, Христо Йовов изведе своя отбор напред в резултата, като това се случи не без помощта на вратаря на домакините. Окрилени от попадението "сините" футболисти се втурнаха в неспирни акаки.
 
При една от тях Георги Христов нахлу мощно в пеналта, премина няколко бранители на домакините и стражът на перничани бе принуден да го фаулира, след което главният рефер отсъди единадесет метров удар. Зад топката застана именно потърпевшият, но Иван Чворович парира неговия удар. Вратарят обаче бе безпомощен при добавката на Дениран Ортега.
 
Представянето на Левски в този двубой би трябвало да даде доста поводи за размисъл на наставника на тима Ратко Достанич преди мача с Дебрецен, тъй като днес ясно пролича, че Левски изпитва сериозни проблеми в комплектоването на своите акаки.
 
Батков:
Собственикът на Левски Тодор Батков, заяви след мача с Миньор в Перник, че с тази игра „сините" не ги чакат хубави неща в групите на Шампионската лига.
Адвокатът призова феновете на Левски да напълнят стадион „Георги Аспарухов" за двубоя срещу Дебрецен в сряда.
„Шансовете ни с унгарците са 50 на 50. Чака ни много труден мач и ни е нужна подкрепа", отбеляза бизнесменът.
 
Ратко:
 
Треньорът на Левски Ратко Достанич похвали Дениран Ортега за играта му при гостуването на Миньор (Пк), което "сините" спечелиха с 2:0. Сръбският специалист добави, че бившият играч на Славия е направил това, което той е искал да види и е бил агресивен. Ортега отбеляза втория гол, след като Христов изпълни дузпа, вратарят Чворович спаси и изби, а Дениран довкара топката в мрежата.
"Днес за нас беше най-важно да вземем три точки, за да сме спокойни и да се подготвим за Дебрецен, коментира Достанич. - Беше трудно. Но ние знаехме, че ще е така. Не съм много доволен от играта. Имахме много добро положение през първото полувреме, но го изпуснахме. Благодаря на домакините, че направиха хубав и коректен мач. Георги Христов изигра силен мач, движеше се много по терена. Нападателите винаги искат да вкарат гол, но за мен е по-добре да играят за отбора. Доволен съм от Ортега, направи това, което исках, беше агресивен. Ето затова имаме 25 футболисти, за да може всеки да реши мач. Днес това направи Ортега".Достанич изрази надежда, че контузията на Живко Миланов не е сериозна. "Виждате, че всеки път се получават контузии, ядосваше се той. - Много ще загубим, ако загубим Живко за дълго. Надявам се да не е нещо сериозно. С помощта на Господ може и да играе срещу Дебрецен. Но ще чакаме доктора да направи магнитен резонанс утре".
 
Велков:
 
Наставникът на Миньор Антон Велков не бе много разстроен след домакинската загуба с 0:2 от Левски. "Винаги, когато си загубил, можеш да съжаляваш. Ние съжаляваме. Хвърлихме не малко усилия, но не успяхме да вземем от този мач нищо. Но сме свикнали с тези неща и нищо не може да ни спре да вървим напред", обяви Велков.
 
Гонзо:
 
Изпълнителният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо опита да успокои феновете за състоянието на Живко Миланов. Футболистът се контузи и напусна принудително мача с Миньор, завършил с победа на "сините" с 2:0, още през първото полувреме.
"Живко има проблем, утре ще мине на преглед, но мисля, че не е нещо сериозно. Ще видим обаче дали ще може да играе в сряда срещу Дебрецен, коментира Георги Иванов. - Знаехме, че този мач ще е труден. Не сме си правили илюзии и е хубаво, че бихме. Миньор е амбициозен и пред тази публика винаги играе добре. Ако още през първото полувреме бяхме вкарали гол, щеше да ни е по-лесно. Георги Христов обаче е централен нападател на Левски и това няма да се промени. Всеки може да изпуска положения. Важното е, че се опитва и не го е страх да излиза срещу съперниците. Следващия мач ще играе пак и ще вкара. Не може да бъда недоволен от нито един от играчите ни, всички се раздадоха. Не мога и да се сърдя на никого".
 
 
Чворович:
 
Сръбският страж на Миньор Чворович, който допусна груба грешка при първия гол на Левски в своята врата, похвали сините за демонстрираната от тях класа. "Искахме да бием или поне да направим хикс, но нямахме късмет. Те са шампиони и имат 25 класни футболисти. Щом играят ШЛ това не е случайно. Очаквах победа, но за съжаление загубихме. Следващия мач играем с Монтана и се надявам да вземем трите точки. Този сезон ще сме много по-напред от миналия", завърши философски Чворович след загубата с 0:2 на Миньор от Левски.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.