iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин стана шеф на столичната полиция

Валери Йорданов е новият директор на СДВР
 
Досегашният началник на отдел "Криминална полиция" в Столичната дирекция работи в системата на МВР от 1993 година. Сред първите задачи, чието решаване  ще започне незабавно, е организацията на движението - неправилно паркиране, движение на автомобили с несъобразена скорост, дейността на КАТ като цяло - съобщи новоназначеният директор на СДВР комисар Валери Йорданов. "Мерките в тази посока трябва да бъдат постоянни, защото в последните години наблюдаваме само епизодични действия, които след това биват забравени.
 
Комисар Валери Йорданов е роден през 1960 г. в Перник. Завършил е висше образование във ВОВУ "Васил Левски", след което и Академията на МВР през 1993 г. Същата година е назначен като офицер в сектор "Криминална полиция" на Второ РПУ. Кариерата му продължава съответно като инспектор (1996 г.), началник група (1998 г.), началник сектор и началник направление "Криминална полиция"-СДВР. През 2006 г. му е присъдена категория "комисар" и е назначен за началник на отдел "Криминална полиция"-СДВР - длъжност, която заемаше до издигането му за директор на СДВР.
 
В професионалната си кариера като криминалист комисар Йорданов е преминал обучение за повишаване на квалификацията си в Полицейската школа в Будапеща - Унгария и в Международната академия по правоприлагане в Ню Мексико - САЩ. За постигнати високи резултати в работата си е награждаван с "Почетен знак" на МВР-втора и трета степен, предсрочно производство в звание и многократно с "Обявяване на благодарност".
 
Комисар Валери Йорданов е женен, има син и дъщеря.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.