iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Временно прекратени ремонтите по пътищата

Временно прекратени ремонтите по пътищата

Временно са прекратени текущите ремонти по пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщи все още несменения областен управител на Перник Иван Димитров. Той изрази надежда, че след преструктурирането на националнта пътна агенция и окомплектоването й с ново ръководство плануваните ремонти ще продължат и ще завършат успешно. Перник е рекордьор по ремонтирани и обновени пътища през последните четири години, подчерта губернторът.
 
В момента експерти от областното пътно управление извършват оглед на пътищата и пътните съоръжения. Особено внимание се обръща на мостовете. Данните за всяко едно от пътните съоръжения се регистрират. Прави се оценка на състоянието им и когато е необходимо се предлагат за включване в ремонтната програма.
 
До 30 октомври ще бъде избран изпълнител на реконструкцията на 9-километров участък от пътя Перник-Трън -Стрезимировци, съобщи още губернаторът. Офертите от тръжната процедура са отворени на 30 юли. Кандидати са фирмите „Маврово", „ИСА", „Сдружение Пътища-Перник", „Главбулгарстрой", СК-13. Средствата за ремонта са по лот 7 и се осигуряват от Световната банка. Предстоят тръжни процедури за реконструкция на пътните отсечки Филиповци-Велиново-Трън, Драгоман-Врабча и Мещица-Брезник. Иван Димитров пожела успех на наследника си и неговия екип. „Дано колегите, които дойдат след нас успеят да направят толкова, колкото ние успяхме, но в условията на икономическа криза това ще бъде много трудно", каза той.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.