iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Митьо Очите се върна в затвора в Белене след сбиване с пернишкия наркобос Стоян Кръстев-Драгановеца

Осъденият за организирана престъпност и разпространение на дрога Димитър Желязков-Очите е преместен от общежитието в Казичене в затвора в Белене заради сбиване с пернишкия наркобос Стоян Кръстев-Драгановеца. Очите изкара в затворническото общежитие от открит тип в Казичене само три дни.
 
Проверка, разпоредена от зам. правосъдния министър Христо Ангелов, е установила, че през юни е взето решение Желязков да бъде преместен от Белене в Казичене, тъй като има примерно поведение, изтърпял е повече от половин година от присъдата си и му остават по-малко от пет години. Очите сам е поискал да излежи остатъка от наказанието си в общежитие и комисия от 13 души, в която без право на глас участва и обвинител от окръжната прокуратура в Плевен, е дала съгласие.
 
Ангелов обясни, че освен заради сбиването Желязков е върнат в Белене и тъй като срещу него има висящи дела. Зам.-министърът не можа да обясни защо комисията, разрешила преместването му в общежитие на лек режим, не е взела предвид, че срещу Очите има нови разследвания. Желязков е отговарял на минималните изисквания за преместване, обясни Христов и каза, че никой от администрацията на затвора в Белене не е предложен за наказание. Той обаче заяви, че ще разпореди отсега нататък винаги да се изискват справки за висящи дела при трансфер на затворници в места с по-лек режим.
 
Стоян Кръстев също е премесен от Казичене. Той ще излежи остатъка от 10-годишната си присъда за незаконно притежание на оръжия и наркотици в затвора в Бобовдол. За него проверка е установила, че докато е бил в общежитието, е работил на външен обект и е имал нерегламентирани контакти. Затворници от Казичене, свидетели на инцидента между Драгановеца и Очите, са разказали, че Кръстев е нападнал Желязков с обидни думи. След това лекар е установил, че лявата буза на Очите е подута, а устната му е сцепена.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.