iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До една година затвор грози шофьорът, хванат с 6 промила

Делото срещу него ще е по реда на бързото производство
Наказание лишаване от свобода до една година и отнемане на документите за правоуправление на моторно превозно средство за срок от три години грози пернишкият водач на МПС Веселин Милчев, който бе заловен да управлява лек автомобил с над 6 промила алкохол. Спиртът, погълнат от него, бе хванат с дрегер миналата седмица, когато служители на реда спрели за рутинна проверка колата „Фиат Пунто", карана от Веселин, пише Съперник.
Предстои внасяне на обвинителен акт срещу шофьора - рекордьор по погълната „огнена вода". От прокуратурата уточниха, че като се има предвид извършеното от Милчев деяние и предишните му провинения, го грози сериозно наказание. Делото срещу него ще се гледа по реда на бързото производство за шофиране в нетрезво състояние.
 
Милчев бе хванат да кара пиян на пернишката улица „Юрий Гагарин". Според полицаите по нищо не личало, че Милчев е обърнал кило и канче твърд алкохол, преди да седне зад волана. Допуснал обаче една фатална грешка - отказал да му бъде взета кръвна проба. А често именно резултатите от нея и от показанията на дрегера сериозно се разминават. Дори апаратът да е отчел неправилно по-високи стойности, сега процесът срещу Веселин ще се води според показанията на дрегера.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.