iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор може да бъде наказан, но не и за мача с Левски

Миньор може да бъде наказан, но не и за мача с Левски

Георги Славчев: Стадионът ни е кукла
 
Възможно е Миньор Перник да бъде наказан от Дисциплинарната комисия, но не за предстоящия мач с Левски, стана ясно след заседанието на органа на БФС.
 
Дисципът е установил несъответствия в доклада на делегата Марин Раковски и изнесеното в медиите относно счупена предпазна ограда и хвърлени камъни срещу полицаи в двубоя от първия кръг на А група.
 
„Поради това несъответствие викаме делегата Марин Раковски и изискваме видеозаписа от мача Пирин - Миньор. Когато бъдем готови с материалите, ще се съберем, за да вземем решение. Това не е задължително да стане непременно на следващото ни заседание във вторник, а когато сме готови. Организационно обаче няма да има време за преместване на двубоя Миньор - Левски, в случай на наказание. Нас не ни интересува кой с кого играе в следващия кръг, а да съберем необходимите доказателства. Ако има вина, Миньор ще изтърпи наказанието си при следващото домакинство", заяви говорителят на ДК Юри Кучев.
 
Четири клуба бяха наказани за хвърлени предмети - Локомотив Мездра, Пирин, Спортист и Локомотив Пловдив, като феновете на смърфовете са хвърлили на пистата камък с големината на юмрук, който за щастие не удари никого.
 
Наказаните играчи от А група са: Ивайлов Цветков (Миньор, 1 мач и500 лева), Павел Виданов (ЦСКА, 1 мач, 300 лева), Нилтон Кардосо (Черноморец, 1 мач300 лева). Санкциониран е и Владимир Арнаудов от Ботев Криводол за 1 мачи 150 лева.
 
Същевременно стана ясно, че лицензионната комисия към БФС ще се събере днес за оглед на стадион "Миньор" в Перник. След това ще стане ясно дали перничани ще приемат Левски на собствен терен.
 
"Имаме готовност, ако лицензионната комисия не даде лиценз на Миньор, да се съберем в четвъртък и да определим друго място за провеждане на двубоя", заяви говорителят на СТК Марин Маринов.
 
"Стадионът ни в момента е за 8000 зрители и е кукла", каза изпълнителният шеф на Миньор Георги Славчев.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.