iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От 112 изпратили ловджии да търсят изгубена жена

Оператор на спешния телефон 112 изпрати ловната дружинка на пернишкия квартал \"Църква\" да търси изгубена жена, пише Градски вестник. Сигналът от близките на църковчанката, която излязла сутринта с кучетата си да пасе овце, е подаден при кмета на квартала след 10 часа вечерта.
 
Веднага се обадих на телефон 112, за да изпратят спасителен екип, но операторът ми препоръча да организираме местно издирване с помощта на ловната дружинка, разказа случая Петров. Кметът се обърнал за съдействие към местните авджии, но по това време на вечерта те не били в състояние да реагират бързо и адекватно. Още повече, че се касае не за организиране на масова акция по издирване, а за първоначална реакция на спешен екип, което е в ангажиментите на структурата на телефон 112. Успоредно с това, кметът известил за случая с изчезналата и Второ РПУ. Три групи хора, заедно с полицаите Румен Масалев и Александър Димитров тръгнали в три посоки да търсят жената - едната в посока на пристигането на овцете, другата - в посока на връщането на кучетата, третата група обходила терен под резервоарите на квартала.
 
Църковчанката е открита за щастие жива, след около два часа търсене, под резервоарите. Установено е, че през деня й е прилошало, вследствие топлинен удар, който я е довел до безпомощното състояние, в което е открита. Според хората, участвали в издирването, крайно несериозно е при обаждане на телефон 112 да получаваш съвети за евентуални реакции и действия и да не се изпрати помощ. Ловните дружинки по места, както и гасаческите групи се включват при подобни случаи при нужда от допълнително хора, смятат спесителите на жената.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.