iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валежите продължават и днес

Валежите продължават и днес

Интензивни валежи, придружени с гръмотевици, се очакват и днес - това предупредиха от Главна дирекция Национална служба „Гражданска защита\".
 
Атмосферата ще бъде силно неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи и ще се развият гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. В районите с по-интензивни валежи ще бъдат предприети мерки за ограничаване риска от наводнения и намаляване на последствията за населението. При възникване на бедствена ситуация, сигналът своевременно да бъде предаван в Ситуационния център на Гражданска защита. Предупреждението е изпратено и до областните управители, кметове на общини и ръководители на териториални структури на централната изпълнителна власт.
 
При обилни валежи и опасност от възникване на наводнение трябва да се напусне сградата или да се заемат по-горните й етажи. При поройни дъждове трябва да се избягва заставането под мостове, подлези, надлези и други съоръжения.
Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета. При наличие на сух предмет, седнете върху него.
- Ако сте на велосипед, слезте от него.- Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте настрани от метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения. Не се хващайте и не дръжте метални предмети.- Ако бурята ви изненада в река, езеро или басейн незабавно излезте от водата и се отдалечете. В случай че сте с лодка или сърф в морето бързо тръгнете към брега.- Когато се намирате вкъщи или на работното място, трябва да изключите от мрежата телевизора, кабела от външната антена, компютъра, видеокасетофона и останалите електрически уреди. Затворете вратите и прозорците. Стойте далеч от чешми, балконски врати, прозорци.- По време на пътуване приберете антената на колата.- При необходимост потърсете помощ на телефон 112Спасителните екипи са в повишена готовност за оказване на помощ при възникване на инциденти, вследствие на очакваното влошаване на метеорологичната обстановка.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.