iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани хванаха влака за София

Промените в движението в участъка при Владая превърнаха в кошмар придвижването на перничани до работните им места в столицата. Повечето наши съграждани, които работят в столицата, ще сменят автотранспорта с този на железниците.
 
Поради започналите ремонтни дейности на пътя от София за Перник през прохода Владя едното платно от трасето е затворено за всички моторни-превозни срездства до 7 август. Това е първият етап от ремонта на шосето. Движението на автомобилите през този период ще се извършва двупосочно в другото платно, като е създадена временна организиция. Забранено е изпреварването, а скоростта е ограничена до 40 км в час. Поради всички изброени факти, като се добави и горещината през летните дни, придвижването от Перник към София и обратно с кола си е истинско приключение. Ето защо много граждани са намерили алтернатива-железницата.
 
Според ръководството на ЖП гара-Перник днес все още все не може да се каже с точност дали пътникопотокът се е увеличил.Автотранспорт или железопътен за придвижване до столицата-това е дилемата на много перничани, които пътуват ежедневно. Поне до 7 август най-вероятно везните ще натежат в полза на влаковете, тъй като времето се съкращава наполовина, а нервите са къде, къде по-малко.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.