iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В БСП Брезник искат като в СДС

На състоялия се миналата седмица пленум на Общинския съвет на БСП в Брезнишка община, бяха приети предложения, внесени председателят на групата съветници Валери Стоилов, касаещи някои радикални промени в начина на избора на народни представители и хора, заемащи ръководни длъжности в партията, пише Съперник.
 
Брезнишките социалисти настояват всички ръководни длъжности в партията да бъдат заемани след вътрешно-партийни избори с участието на всички членове на БСП по примера на СДС, които избраха ръководство и участници и водачи на листи за изборите именно по този начин.
 
Кандидатските листи за народни представители да бъдат подреждани от широк кръг социалисти, а не както ставаше досега - от областните ръководства на партията. Брезнишките социалисти настояват и водачите на листи да бъдат издигани от местните членове на партията. Сегашната практика е те да се налагат от Националния съвет на БСП.
 
Приетите от брезнишките социалисти предложения, ще бъдат изпратени в ръководния орган на партията - столетница в София.На общинския пленум миналата седмица, брезнишките социалисти бяха достатъчно самокритични и си дадоха оценка „задоволителен\", която в учебните заведения означава тройка, за представянето си на парламентарните избори, след като останаха втори на тях и получиха със 130 гласа по-малко от ГЕРБ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.