iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Само 200 от съкратените в "Радомир Метали Индъстрийз" са в Бюрото по труда

Около 200 човека са регистрирани в Бюрото по труда, след като са били съкратени от \"Радомир Метали Индъстрийз\" от началото на годината досега, информира КТВ Кракра.
 
Ръководството на радомирското предприятие е заявило още в началото на годината, че ще намали персонала си с 600 човека. Специалистите от бюрото по труда имат готовност да извършат необходимата регистрация на освободените, но досега правата си са са потърсили едва около 200 души. Че ще има нови съкращения в бюрото са научили от медиите. Преди три дни ръководството на фирмата съобщи, че ще освободи още сто човека.
Съкратените ще получават полагащите им се обезщетения, а желаещите да придобият нова специалност ще могат да го направят в организираните от Бюрото за безработни курсове. Те са по Оперативните програми \"Човешки ресурси\" и \"Нова възможност за заетост\". Обучението ще се извършва според желанията на бенефициентите и според нуждата на трудовия пазар. Ще се получава квалификация за търсени професии. Засега желания за включване в тези програми няма.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.