iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


245 000 лева - ивнестициите в стадион "Миньор"

245 000 лева - ивнестициите в стадион "Миньор"

245 000 лева ще бъдат инвестирани в ремонта на стадион \"Миньор\" в Перник, съобщи пред Фокус Росица Янакиева. По обновяването на съоръжението работят две фирми. В момента се работи скоростно и качествено, каза още Росица Янакиева, която днес заедно с ресорния заместник кмет арх. Михаил Михайлов бе на мястото на ремонта. Прави се долната част на северната трибуна до пътеката, където ще има 10 реда седящи места. Това ще гарантира общо около 7 000 седящи места на стадиона, посочи кметът.
 
Новите 2 400 седалки, които са на обща стойност 45 000 лв., са поръчани и още идния понеделник ще започне монтажът им. Ще бъде изградена ВИП-ложа, ще бъде направена и ложа за журналисти. Росица Янакиева обясни, че догодина ще започне работа и по горната част на северната трибуна, където навремето е имало седящи места, но от тях днес има жалки останки. Там се прави бетонна подпорна стена, която ще бъде обезопасена с ограда. Росица Янакиева бе категорична, че до 8 август \"Миньор\" ще бъде готов. На 7 август комисията, която трябва да утвърди лиценза на стадион \"Миньор\" ще бъде в Перник.
 
Последният ремонт на стадиона бе преди 2 сезона, когато отново общината на чело със стария кмет Антоанета Георгиева вложи 300 000 лева за ремонт на малката трибуна, съблекалните, административната сграда.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.