iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки студент сред забърканите в корупционния скандал в УНСС

Пернишки студент сред забърканите в корупционния скандал в УНСС

Всички преподаватели от УНСС ще бъдат разпитани във връзка с разкритата преди дни търговия с оценки и изпити в университета. Това съобщиха разследващите органи. Ръководството на вуза ще предостави на прокуратурата и списък с имената на студентите, които първоначално са били скъсани на някой изпит, а после са изкарали високи оценки на поправката. Сред тях е и пернишки студент, чиято студентска книжка е била намерена при реализираната проверка от органите на реда, разбра репортер на iPernik.
 
Перничанинът, студент в трети курс, ще бъде разпитан в прокуратурата, заедно със своите колеги. Целта на разследващите е да се открият участниците и на по-ниските нива в престъпната схема - тези, които са търсели и уговаряли студенти, склонни да платят за изпити и оценки.
 
От прокуратурата съобщиха още, че днес ще поискат постоянното задържане на икономиста Петкан Илиев и помощника му Боян Тренчев, които са в основата на далаверата с уреждане на изпити. Според държавното обвинение двамата са общественоопасни и трябва да останат зад решетките, докато тече разследването срещу тях. Те са обвинени във вземане на подкупи в продължение на голям период от време и в злоупотреба със служебно положение. Разследващите ще обърнат внимание и на всички анонимни сигнали на студенти.

На снимката: Ректорът на УНСС, който също може да попадне в полезрението на разследващите органи

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.