iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Павета от бетон с 30-годишна гаранция ще прави нов българо-македонски цех в Перник

Павета от бетон с 30-годишна гаранция ще прави нов българо-македонски цех в Перник

Изделия от вибро бетон за екстериора на селищата и частните имоти ще произвежда откритият вчера в Перник нов българо-македонски цех на фирмата „Софурбан\". Изделията са със здравината на гранитни павета, а производителите дават гаранция от 30 години.
Цехът беше открит с водосвет, отслужен от свещениците Николай Колев и Борис Котев. Собствениците на предприятието Георги Манолков, Иван Гръков и Ганчо Додунаков отправиха думи на благодарност към всички съпричастни към начинанието. В днешния ден един сън стана на яве, каза македонският партньор Гръков. Успех на поредния инвестиционен проект в Перник пожела и кметът на общината Росица Янакиева. Предизвикателство е в условия на световна икономическа криза в Перник да се открива ново производство, посочи тя и посочи, че в същата фабрика в македонския град Кавадарци продукцията е с изключително високо качество, в което се е убедила с очите си. По думите на Янакиева това е поредна стъпка в добрите отношения с македонската община Кавадарци след тесните връзки в сферата на културата и на младежките дейности.
Цехът се намира на територията на кметство Изток, в близост до фабриката „Пуратос\". Инвестицията възлиза на близо 4,5 милиона евро. Монтирана е напълно автоматизирана модерна инсталация на водещата немска фирма „Омак\". Ще се произвеждат различни по цвят павета, тротоарни плочи и бордюри. Капацитетът е 1 200кв. м за 7 часа. За сведующите собствениците уточняват, че изделията имат 50 мега паскала якост на натиск. Производството е екологично чисто, основано на сух способ. Продукцията отговаря на европейските стандарти и ще задоволява напълно изискванията на българския пазар, смятат тримата съдружници. В момента са наети 16 човека. Новите работни места са общо 28. Ще има и изнесени работни групи за монтаж, което значи допълнителна работна ръка. Изделията ще се доставят в цяла Югозападна България и в районите на Пловдив, Ботевград, Ловеч, Плевен.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.