iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветник на Барозу работи с пернишки младежи

Съветник на Барозу работи с пернишки младежи

Председателят на пернишкото сдружение „Младеж\" - Христиан Даскалов се включи в международен младежки проект за развитие на демокрацита в столицата на Литва, Вилнюс.
 
Поканата за участието в проекта дойде от Росен Димов, който е на 22 години и е най-младият член на Бюрото за съветници по европейските политики към председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Той е председател на Младежката организация \"Инициатива\" в Стара Загора и младежки делегат на България в ООН.
 
Освен от пернишката младежка организация и старозагорските им колеги, на семинара в Литва участваха младежи от Англия, Италия, Швеция, Финландия, Македония, Турция, Румъния, Македония, депутати от Литовския парламент, представители на Европейската комисия и Организацията на Северно-атлантическите дружества.
 
Всички участници имаха възможността да участват в симулация на заседание на висшето военно ръководството на НАТО и да се запознаят с функционирането на организацията, като една от водещите в защита на демократичните принципи на пан-европейското сътрудничество, да преминат обучение за развитие на лидерските умения и да участват в релазицята на съвместни проекти по програма „Младежта в действие\".
 
Сдружение „МЛАДЕЖ\" гр. Перник е партньор на „Регионален Младежки Съвет - Инициатива\" в разработването на национален проект за изграждане на капацитет у младежките организации в страната по проблемите на устойчивото развитие на екологичната среда в България, към международната програма „На фронта на климатичните промени\".
 
Перничани очакват сътрудничеството им със Старозагорската организация и международните партньори да продължи и за в бъдеще, за да се пренесат добрите практики и на местно ниво.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.